Sluit website direct

menu

Ondertekening convenant zwangeren en jongeren

Terug

De zorg rond kwetsbare zwangeren en jonge ouders is sinds 2011 officieel geregeld binnen een netwerk. Binnen dit 'Netwerk Kwetsbare zwangeren en jonge ouders' werken direct betrokken zorgaanbieders nauw met elkaar samen om deze gezinnen tijdens de zwangerschap, maar ook daarna goed te begeleiden. Het doel van het Netwerk is mishandeling of verwaarlozing te signaleren en te voorkomen. 

Het 'Netwerk Kwetsbare zwangeren en jonge ouders' is inmiddels uitgebreid met nog meer zorgaanbieders die te maken hebben met de zorg rond deze belangrijke groep.

Doorontwikkeling
Voorzitter, Eline Kortman, van het Netwerk is met veel enthousiasme aan de slag gegaan om het bestaande convenant omtrent de kwetsbare zwangeren te vernieuwen. "Bij de start van de samenwerking in 2011 waren de samenwerkingsafspraken tussen de partijen al op papier gezet in het eerste convenant, maar deze waren toe aan een grondige update. In een aantal vergaderingen hebben we als deelnemende partijen met elkaar deze afspraken doorontwikkeld" , aldus Eline. "Het vernieuwde convenant bevat daardoor een aantal praktisch inzetbare tools zoals een duidelijk stroomschema en een sociale kaart die een overzicht geeft van alle betrokken zorgaanbieders rondom kwetsbare zwangeren en jonge ouders."

Week van de Kindermishandeling
Eline: "we zijn trots als Netwerk om na een jaar van intensieve en vooral enthousiaste samenwerking dit vernieuwde convenant juist in de Week tegen Kindermishandeling te mogen ondertekenen. In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Onze samenwerkingsafspraken zijn daar een mooi voorbeeld van!"

Ik zoek hulp

0800 2000 voor kinder-, ouderen-
mishandeling en huiselijk geweld
24/7 bereikbaar (buiten kantoortijden alleen voor spoedsituaties)

Deel deze website: